Info & Contact

WWW.SAMENLOPEN.EU is een site voor lopers die trainen bij AV Unitas, in en om Sittard-Geleen wonen en het gezellig en inspirerend vinden om samen te trainen: op de baan, op de weg of in het bos.
Ook gaan we samen naar jaarlijks terugkerende wedstrijden, zoals de Sylvesterloop, Danikerbosloop, de Koning van Spanje Trail, de Venloop of de Mescherbergloop. In 2015 liep een aantal lopers de marathon van Rotterdam en die van Dusseldorf en eind 2015 vertrok een groep voor een meerdaagse tocht in Schotland. In 2016 liepen zo’n 30 atleten de (estafette-)marathon van Keulen. In 2017 deed een groep van zo’n 25 lopers mee aan de Koning van Spanje Trail en deed een aantal mee aan de Rotterdam Marathon. De loopgroepen ondersteunen ook meer recreatieve loopjes zoals de Tumi-Run of sponsorlopen voor Kika.

Dat klinkt allemaal wellicht nogal ambitieus – zeker voor de beginnende loper – maar in feite gaat het natuurlijk om gewone, prettig gestoorde amateur loop-liefhebbers.

Er zijn verschillende duurloopgroepen met trainingsmogelijkheden voor bijna elk niveau. Voor alle duidelijkheid: het betreft hier duurlopen/trainingen die los staan van de trainingen die gegeven worden bij AV Unitas. Meer over die (baan)trainingen is te vinden op de site van AV Unitas. Bedenk dat duurloopjes natuurlijk super-gezellig zijn, maar geen vervanging zijn van baantrainingen en de daar gegeven specifieke oefeningen en loopscholing.
Combineer duurloopjes en baantrainingen (of andere sporten, fitness of gymnastiek enz.) op een verstandige manier.

Hieronder een overzicht van de verschillende loopgroepen. Het leuke is dat je gewoon kunt wisselen. Een dag geen tijd, of  terugkomen van een blessure ? Kijk welke loopgroep het beste bij je past. Sommige loopgroepen hebben een besloten Facebookpagina waarop meldingen van huishoudelijke aard staan, zoals iemand die aangeeft dat hij/zij niet komt, als de groep besluit op een andere plaats of tijdstip te vertrekken of als er bij een feestdag of grote wedstrijd gekozen wordt voor een alternatief voor de thuisblijvers.

facebookmaandag

Facebook-pagina van de Maandagavond-groep

Via je Facebook-account  kun je vragen om toegelaten te worden tot de groep en mocht iets niet duidelijk zijn dan mail even naar info@samenlopen.eu.

Maandagavond 19.30 uur rustige duurloop in twee groepjes: 5 en 10Km, waarbij er ook nog varianten mogelijk zijn van 3 (voor de Start to Runners) en 8Km.  In de winterperiode wordt gestart vanaf de Unitas-baan en in de zomerperiode vanuit Munstergeleen. Deze loopgroep is geschikt voor de beginnende loper. Het tempo zit tussen de 9 en 10km/uur.
Meer info opvragen via info@samenlopen.eu.

De grote Maandagavond-groep bij de Unitas-baan

Donderdagavond 19.30 uur wordt er gestart vanaf de Luxemburghof te Sittard, in het loopjargon aangeduid als ‘Rotonde Wehr‘, voor een duurloop van 10Km. Het tempo ligt hier op zo’n 10 a 10,5km/uur. Er is een soort parkeerplaatsje, maar die is zo vol. Dus kom samen, of op de fiets, of kom lopend (heb je de warming-up meteen gehad). Meer info via info@samenlopen.eu.

luxemburghof

Verzamelplaats Rotonde Wehr, die niet in Wehr ligt…

Zondagochtend wordt er door de Grimbergen-loopgroep meestal om 9.00 uur gestart, maar het vertrekpunt wisselt. Vaak is het Cafe Zur Bahn in Susterseel of De Bokkereyer in Sweikhuizen. Er is een wat uitgebreidere na-zit onder het genot van koffie en zo…
Er is een mailing via Ton (tunnes@home.nl) waarvoor men zich kan aanmelden. De te lopen afstand is tegen de 10Km bij een tempo van 9,5 km/uur.

DSC_3339-001.jpg

De Sundayrunners en Grimbergers samen aan de cooling down…

Zondagochtend worden er door de SundayRunners in verband met voorbereidingen voor (halve) marathons, trails en/of andere bijzondere loopevenementen, kortere of langere loopjes georganiseerd. Deze zijn vaak wat pittiger qua tempo en/of lengte. Veel initiatieven lopen via Jac (jacspijkers@home.nl).

DSC_3331-001.jpg

– Dan is er op zondagochtend ook nog Zondagmorgen buiten spelen onder de bezielende leiding van Henk. In een iets rustiger tempo wordt hier trail-achtig gelopen daar waar je waarschijnlijk nog nooit geweest bent, ook al ligt dat modderpaadje maar honderd meter van je huis. Henk kent meer paadjes dan Google. Lekker genieten van het Zuid-Limburgse land.

Voor alle loopgroepen geldt: iedereen loopt op eigen risico, dus denk aan de veiligheid, reflecterende hesjes en/of verlichting zodra het donkerder wordt en check of iemand een mobieltje bij zich heeft.


Voor tips, opmerkingen en/of vragen maak gebruik van het contactformulier:

Deze site verzamelt enkel de hiervoor gevraagde contactgegevens (naam en e-mailadres) om op vragen per mail te kunnen reageren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s