Info & Contact

WWW.SAMENLOPEN.EU is een site voor inividuele lopers die deels hun baantrainingen doen bij AV Unitas, in en om Sittard-Geleen wonen en het gezellig en inspirerend vinden om samen te trainen: op de baan, op de weg of in het bos.
Ook gaan we samen naar jaarlijks terugkerende wedstrijden, zoals de Danikerbosloop, de Venloloop, de Mescherbergloop of de Sylvesterloop als afsluiting van het (loop)jaar . De afgelopen jaren liepen verschillende lopers de marathon van Rotterdam en vertrok een groep voor een meerdaagse tocht in Schotland. In 2016 liepen zo’n 30 atleten de (estafette-)marathon van Keulen. In 2017 deed een groep van zo’n 25 lopers mee aan de Koning van Spanje Trail. Weer anderen liepen – gewoon omdat het er zo gezellig is – in 2019 in Valencia de (halve) marathon en genoten samen van een city-trip. Dichterbij was er de gezellige Bufferrun op vrijdagse zomeravond. In 2020 reisden men naar Sevilla (die wel doorging) en tevergeefs naar Parijs. De loopgroepen ondersteunen ook meer recreatieve loopjes zoals de Tumi-Run of sponsorlopen voor Kika.

Dat klinkt allemaal wellicht nogal ambitieus – zeker voor de beginnende loper – maar in feite gaat het natuurlijk om gewone, prettig gestoorde amateur loop-liefhebbers.

Er zijn verschillende duurloopgroepen met trainingsmogelijkheden voor bijna elk niveau. Voor alle duidelijkheid: het betreft hier duurlopen/trainingen die volledig los staan van de trainingen die gegeven worden bij AV Unitas. Meer over die (baan)trainingen is te vinden op de site van AV Unitas. Bedenk dat duurloopjes natuurlijk super-gezellig zijn, maar geen vervanging zijn van baantrainingen en de daar gegeven specifieke oefeningen en loopscholing.
Combineer duurloopjes en baantrainingen (of andere sporten, fitness of gymnastiek enz.) op een verstandige manier.
De loopjes vallen niet onder verantwoordelijkheid  van AV Unitas / Atletiekunie.

Hieronder een overzicht van de verschillende loopgroepen. Het leuke is dat je gewoon kunt wisselen. Een dag geen tijd, of  terugkomen van een blessure ? Kijk welke loopgroep het beste bij je past. Sommige loopgroepen hebben een besloten Facebookpagina waarop meldingen van huishoudelijke aard staan, zoals iemand die aangeeft dat hij/zij niet komt, als de groep besluit op een andere plaats of tijdstip te vertrekken of als er bij een feestdag of grote wedstrijd gekozen wordt voor een alternatief.

facebookmaandag

Facebook-pagina van de Maandagavond-groep

Via je Facebook-account  kun je vragen om toegelaten te worden tot de groep en mocht iets niet duidelijk zijn dan mail even naar info@samenlopen.eu.

Maandagavond 19.30 uur rustige duurloop in twee Maandagavond-groepen: 5 en 10Km. Het is één groep die zich na het vertrek opsplitst. Dus opeens zin om wat langer of korter te lopen ? Beslis bij het vertrek wat je gaat doen.
In de winterperiode wordt gestart vanaf de Unitas-baan en in de zomerperiode vanuit Munstergeleen. Deze loopgroep is geschikt voor de beginnende loper zoals na het Start to Run-programma. Het tempo zit tussen de 9 en 10km/uur.
Meer info opvragen via info@samenlopen.eu.

De grote Maandagavond-groep bij de Unitas-baan

Donderdagavond 19.30 uur wordt er gestart vanaf de Luxemburghof te Sittard,  in de loopgroepen aangeduid als ‘Rotonde Wehr‘, voor een duurloop van 10Km. Het tempo ligt hier op zo’n 10 a 10,5km/uur. Er is een klein parkeerplaatsje, maar die is zo vol. Dus kom samen, op de fiets, of kom lopend (heb je de warming-up meteen gehad).
Meer info via info@samenlopen.eu.

luxemburghof

Verzamelplaats Rotonde Wehr, die niet in Wehr ligt…

Zondagochtend wordt er door de Grimbergen-loopgroep meestal om 9.00 uur gestart, maar het vertrekpunt wisselt. Vaak is het Cafe Zur Bahn in Susterseel of De Bokkereyer in Sweikhuizen. Er is een wat uitgebreidere na-zit onder het genot van koffie en zo…
Er is een mailing via Ton (tunnes@home.nl) waarvoor men zich kan aanmelden. De te lopen afstand is tegen de 10Km bij een tempo van 9 à 9,5 km/uur.

DSC_3339-001.jpg

De Sundayrunners en Grimbergers samen aan de cooling down…

Zondagochtend worden er door de SundayRunners in verband met voorbereidingen voor (halve) marathons, trails en/of andere bijzondere loopevenementen, kortere of langere loopjes georganiseerd. Deze zijn vaak wat pittiger qua tempo en/of lengte.
Veel initiatieven lopen via Jac (jacspijkers@home.nl), maar ook hier is er een actieve, besloten Facebook-pagina (info via info@samenlopen.eu).

DSC_3331-001.jpg

– Dan is er op donderdagavond en zondagochtend ook nog Zondagmorgen buiten spelen onder de bezielende leiding van Henk. In een rustig tempo wordt hier trail-achtig gelopen. Henk kent meer (modder)paadjes dan Google. Lekker genieten van het Zuid-Limburgse land.
Aandachtspuntje: Henk meet de afstand soms in zg. statute miles… dus je bent wel eens wat langer van huis.

Voor alle bovengenoemde loopgroepen geldt: iedereen loopt op eigen risico en is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar gezondheid en veiligheid (de loopjes vallen niet onder verantwoordelijkheid van AV Unitas / Atletiekunie) dus denk aan de verkeersregels, reflecterende hesjes en/of verlichting zodra het donkerder wordt en check of iemand een mobieltje bij zich heeft.


Voor tips, opmerkingen en/of vragen maak gebruik van het contactformulier:

Deze site verzamelt enkel de hiervoor gevraagde contactgegevens (naam en e-mailadres) om op vragen per mail te kunnen reageren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s