Info & Contact

WWW.SAMENLOPEN.EU is een site voor lopers die in en om Sittard-Geleen wonen en het gezellig en inspirerend vinden om samen duurloopjes te doen. Veel, maar lang niet alle lopers doen hun baantrainingen bij AV Unitas.

Tijdens de Corona-pandemie konden/kunnen we dit niet op de oude manier in grotere groepen doen. Vanaf mei 2021 gaan we langzaam binnen de RIVM-richtlijnen onze gezamenlijke duurloopjes opstarten.

Ook hopen weer samen naar jaarlijks terugkerende wedstrijden, zoals de Danikerbosloop, de Venloop, de Mescherbergloop of de Sylvesterloop te gaan. Waarschijnlijk zullen dan ook weer (halve) marathons op het programma komen te staan, zoals die van Eindhoven, Rotterdam, de Heuvelland-marathon en verder weg in Keulen, Berlijn of Valencia. Soms alleen, met een handvol vrienden en dan weer met een hele groep, werden deze wedstrijden bezocht. Dichterbij is er de gezellige Bufferrun op een vrijdagse zomeravond. De lopers ondersteunen ook sponsorlopen zoals de Tumi-Run, Kika of participeren in de Roparun. 

Dat klinkt allemaal wellicht nogal ambitieus – zeker voor de beginnende loper – maar iedereen doet het op zijn of haar eigen manier en niveau. Plezier in het samen hardlopen en elkaar stimuleren ook bij zoiets individueels als hardlopen, is daarbij het uitgangspunt.

Er zijn verschillende duurloopgroepen met trainingsmogelijkheden voor bijna elk niveau. Voor alle duidelijkheid: het betreft hier duurlopen/trainingen die volledig los staan van de trainingen die gegeven worden bij AV Unitas. Meer over die (baan)trainingen is te vinden op de site van AV Unitas. Bedenk dat duurloopjes natuurlijk gezellig zijn en goed voor het duurvermogen, maar geen vervanging zijn van baantrainingen en de daar gegeven specifieke oefeningen en loopscholing. Combineer duurloopjes en baantrainingen (of andere sporten, fitness of gymnastiek enz.) op een verstandige manier.
De loopjes vallen dus niet onder verantwoordelijkheid  van AV Unitas / Atletiekunie.

Hieronder een overzicht van de verschillende loopgroepen. Het leuke is dat je gewoon kunt wisselen. Een dag geen tijd of  terugkomen van een blessure? Kijk welke loopgroep het beste bij je past. De loopgroepen hebben een besloten Facebookpagina waarop meldingen van huishoudelijke aard staan, zoals iemand die aangeeft dat hij/zij niet komt (niet verplicht), als er een idee is om vanaf een andere plaats of tijdstip te vertrekken of als er bij een feestdag gekozen wordt voor een alternatief.

facebookmaandag

Facebook-pagina van de Maandagavond-groep

Via een Facebook-account  kun je vragen om toegelaten te worden tot de groep en meer informatie is te krijgen via info@samenlopen.eu.

Maandagavond 19.30 uur is een rustige duurloop in twee Maandagavond-groepen: 5 en 10Km. We verzamelen samen en splitsen ons daarna op. Dus opeens zin om wat langer of korter te lopen? Beslis bij het vertrek wat je gaat doen.
In de winterperiode wordt gestart vanaf de Unitas-baan aan de Eggerweg en in de zomerperiode vanuit Munstergeleen. Deze loopgroep is ook geschikt voor de beginnende loper. Het tempo zit tussen de 9 en 10km/uur. Meer info opvragen via info@samenlopen.eu.

UPDATE JULI 2021 Donderdagavond 19.30 uur  wordt er met de versoepelingen per 26 mei 2021 weer zoals vanouds gestart vanaf de Luxemburghof te Sittard,  aangeduid als ‘Rotonde Wehr‘. In verband met Corona wordt er voorlopig gestart vanaf de ingang van de algemene begraafplaats (ingang Vrangendael).  We gaan op pad voor een duurloop van 10 Km. Het tempo ligt hier op zo’n 10 a 10,5 Km/uur. Meer info via info@samenlopen.eu.

luxemburghof

Verzamelplaats Rotonde Wehr, die niet in Wehr ligt…

DSC_3339-001.jpg

De Sundayrunners en Grimbergers samen aan de cooling down…

Zondagochtend worden er door de SundayRunners  vanaf wisselende vertrekpunten (bijv. vanaf Zur Bahn in Wehr en De Bokkereyer in Sweikhuizen) duurloopjes georganiseerd. Deze zijn meestal wat pittiger qua parcours. In verband met voorbereidingen voor (halve) marathons, trails en/of andere bijzondere loopevenementen, zijn de afstanden soms ook wat langer. De groep bepaalt dit in onderling overleg. Groot pluspunt is de gezellige nazit met koffie en zo…
Ook hier is er een actieve, besloten Facebook-pagina (info via info@samenlopen.eu).

DSC_3331-001.jpg

Voor alle bovengenoemde loopgroepen geldt: iedereen loopt op eigen risico en is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar gezondheid en veiligheid (de loopjes vallen niet onder verantwoordelijkheid van AV Unitas / Atletiekunie) dus denk aan RIVM-richtlijnen,  verkeersregels, reflecterende hesjes en/of verlichting zodra het donkerder wordt en check of iemand een mobieltje bij zich heeft.


Voor tips, opmerkingen en/of vragen maak gebruik van het contactformulier:

Deze site verzamelt enkel de hiervoor gevraagde contactgegevens (naam en e-mailadres) om op vragen per mail te kunnen reageren.

Een gedachte over “Info & Contact

  1. Pingback: Start to Run & Stop to Run |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s