Start to Run & Stop to Run

Aantekening 2020-03-15 160748

Op zaterdag 7 maart 2020 startte de Voorjaarseditie  van Start to Run, maar ook deze komt door het Corona-virus piepend tot stilstand.

AV Unitas – waar veel leden van de loopgroepen lid van zijn – volgt de ontwikkelingen mbt Corona op de voet. De adviezen van NOC*NSF/Atletiekunie en RIVM zijn leidend geweest in de beslissing om de baan-trainingen en dus ook Start to Run, op te schorten tot en met 31 maart as. aldus de website van AV Unitas.

Advies en update NOC*NSF (12 maart, 21.45h)
In navolging van de aangescherpte maatregelen en adviezen heeft NOC*NSF voor heel Nederland met klem geadviseerd alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 31 maart. Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen.
Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten. De Atletiekunie neemt dit advies over en adviseert verenigingen hetzelfde te doen.

De verwachting is overigens dat vanuit de overheid, RIVM  en sportclubs de komende dagen/weken meer verdergaande maatregelen over het (samen) sporten zullen volgen.

Hardlopen in de loopgroepen gebeurt op eigen risico en vallen niet onder verantwoordelijkheid van AV Unitas en/of Atletiekunie (klik hier).

Hou je zelf en de ontwikkelingen dus in de gaten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s